عالم الكروشيه
عزيزتي الزائرة . السلام عليكم ورحمة الله وبركاته وفي حال رغبتى بالإنضمام إلى أسرة منتديات عالم الكروشيه ينبغي عليكى،التسجيل!
عذرا التسجيل للنساء فقط



 
الرئيسيةمكتبة الصورالبوابةالتسجيلدخول
مرحبا بكم فى منتديات عالم الكروشيه -  التسجيل للنساء فقط
مرحبا بكم فى منتديات عالم الكروشيه - عفوا التسجيل للنساء فقط
المواضيع الأخيرة
» هل تبحثين عن عمل
الإثنين 16 يونيو - 15:39 من طرف الملكة الهادئة

» موسوعه للخداديات
السبت 7 مايو - 10:22 من طرف سناء بك

» موسوعة المفارش البيضاويه بالباترون( متجدد)
السبت 7 مايو - 10:20 من طرف سناء بك

» ورشه الجيبه بدات ياللايابنات
الإثنين 10 يناير - 16:28 من طرف كروشيهيه

» فكرة جميلة ليبقى حمامك عطرا
الخميس 6 يناير - 14:13 من طرف lamia88aa

» وردة رهييييييييييبة
الخميس 30 ديسمبر - 21:02 من طرف totoankhamon

» عمل شنطة من القماش
الخميس 7 أكتوبر - 10:14 من طرف كوكب أمل

» مفرش سهل وبسيط
الخميس 29 أبريل - 10:42 من طرف وفاء على

» باترون مفرش اخر عمل لجبل..... لعيونكم
الخميس 29 أبريل - 10:29 من طرف وفاء على

» مفارش قماش مع حواف كروشيه
الخميس 29 أبريل - 10:19 من طرف وفاء على

تذكرى اختى الحبيبه
اذكار

 

 

 

 


شاطر | 
 

 كعك العيد

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مقبولة 2007
مشرفة قسم المطبخ


عدد الرسائل : 975
البلد :
تاريخ التسجيل : 23/10/2007

مُساهمةموضوع: كعك العيد   السبت 27 سبتمبر - 15:41

كل عام وانتم بالف الف خير
مش عاوزين تعملوا كعك العيد
اانا عاوزة اعمل الكعك ههههههههههههههوراح اضع لكم الوصفة
وعايزة من كل وحدة فيكم تضع طريقتها حتى الكل يستفيد
وانا راح ابدا
المقادير :
2 كيلو سميد
كيلو دقيق - 1 ملعقة كبيرة خميرة فورية -كوب حليب بودرة
بهارات الكعك محلب -يانسون -شومر وكمية معقولة من السمسم انا باضعه بكثرة
كمية المادة الدهنية :750 غرام سمنة و500 غرام زيت
عجوة من كيلو ونصف الى 2 كيلو وسكر حسب الرغبة ممكن نحتاج كوب
الطريقة تسيح السمنة والزيت يسخن معها بدون ان تقدح لان قدح السمنة بعد ذلك يعمل حموضة بالمعدة ويضاف للسميد والسكر ونفركهم جيدا ويترك يوم كامل واليوم التالي
يضاف الدقيق وبهارات الكعك الحليب البودر ويخلط الجميع جيدا
ملاحظة بهارات الكعك الشومر والمحلب مطحونين واليانسون مطحون نصف طحن وكذلك يضاف السمسم وتضاف الخميرة بعد ان تذاب في ربع كوب ماء دافيء وملعقة صغيرة سكرويخلط الجميع بطريقة البس ولا يعجن بتاتا 21
ويشكل ويحشى بالعجوة بعد ان نضيف لها القرفة واليانسون والشومروقليل من الزيت وتعجن العجوة جيدا حتى تصيح لينة ومتجانسة
وبعد حشو الكعك يرص في صواني ويترك حتى يختمرولمعرفة انه اختمر راح تلاحظي انو وزن الكعكة اصبح خفيف شوي ويخبز في فرن متوسط الحرارة
ويقدم بعد ان يرش بسكر البودروهو طحن السكر الخشن مع الفانيلا
وهنا نصيحة عاوزة احكيها لا يرش السكر على الكعك عند الحفظ 21 فقط عند التقديم
لان السكر به ماء ويعمل على طراوتة الكعك ويجعل الطعم غير مقبول
وبالهنا والشفا وكل عام وامة المسلمين بالف خير

يلا عاوزين نشوف طرق الكعك بتروش زي المطر هههههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام قسمت
مشرفة اقسام التريكو
avatar

عدد الرسائل : 1572
البلد :
اوسمه :
تاريخ التسجيل : 30/09/2007

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   السبت 27 سبتمبر - 17:11

تسلم ايديكي ياقمري انا وكل سنه وانتي بالف صحه وسلامه
انا مش باعمل كحك وباشتري ه جاهز وبصراحه مش فاكره طريقته بس هي كانت الكيلو سمن عليه 2 كيلو دقيق وبتقدحي السمن وتعملي حفره في الدقيه وتصبي السمن وتحركي بملعقه خشبيه لغايه ماتهدي وتبدئي تفركي السمن والدقيق في بعض لغايه مايمتزجوا خاااالص وبعدين تعجني بقليل من الماء لو احتاج وتبدئي التشكيل علي طول ونقش الكحك وترصيه في صاجات وتخبزيه
وصح المعلومه عن السكر
بصراحه كانت ماما بتعمله لي وكنت باروح اساعد وبعد ماما اختي الكبيره بتعمله لنا ولربنا يخليها لنل بس في السنين الاخيره باجيبه جاهز زي ماقلت لك

_________________

يارب الصحه والستر وراحه البال امين
الف شكر ياام عزوز ياغاليه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مقبولة 2007
مشرفة قسم المطبخ


عدد الرسائل : 975
البلد :
تاريخ التسجيل : 23/10/2007

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   الأحد 28 سبتمبر - 11:21

حبيبتي ام قسومة عندنا يا مية مرحباوانا بقول الروائح الحلوة اللي في المطبخ من فين
اتاري قمر المنتدى عندنا ومعطر المكان بشذاه
تسلميلي يا رب

انا شغلة انو اشتري الكعك جاهز مبحبهاش مع انها بيني وبينك اريح ههههههههههههه
بس عشان الاولاد الصغار بيحبوا يعملوا معي
وربنا يخليكي ويخليلك اختك الغالية
وكل عام وانتم بالف الف خير وبين احبابكم يا رب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فرولاية
مشرفة اقسام التريكو
avatar

عدد الرسائل : 1020
البلد :
اوسمه :
تاريخ التسجيل : 08/10/2007

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   الأحد 28 سبتمبر - 13:03

والله انا نفسى انا كمان اعمله ولكن ببعد عنه باى شكل عايزة اخس والموضوع مش ناقص زيادة
علشان كدة بستخبى من اى سيرة للكحك والبسكويت
ههه
كل سنة وانتم طيبين وابقو ابعتو لى واحدة اذوقها بس من نفسى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
خوالي
الاداره
avatar

عدد الرسائل : 2373
البلد :
اوسمه :
تاريخ التسجيل : 11/11/2007

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   الجمعة 3 أكتوبر - 22:39

مشكورة مقبوله على الطريقة

انا بعد ما اعمله اشتريه اريح

جزاك الله خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
saraj
مبدعه ذهبية
avatar

عدد الرسائل : 983
البلد :
اوسمه :
تاريخ التسجيل : 15/05/2008

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   السبت 4 أكتوبر - 7:39

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
تسلم الايادي نفس الشي اشتريه جاهز
بارك الله فيكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مقبولة 2007
مشرفة قسم المطبخ


عدد الرسائل : 975
البلد :
تاريخ التسجيل : 23/10/2007

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   السبت 4 أكتوبر - 12:17

فرولاية كتب:
والله انا نفسى انا كمان اعمله ولكن ببعد عنه باى شكل عايزة اخس والموضوع مش ناقص زيادة
علشان كدة بستخبى من اى سيرة للكحك والبسكويت
ههه
كل سنة وانتم طيبين وابقو ابعتو لى واحدة اذوقها بس من نفسى
كيفك يا احلى فراولة
ولا يهمك كل الكعك على حسابك انتي تاشري
وكل سنة وانتي طيبة يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مقبولة 2007
مشرفة قسم المطبخ


عدد الرسائل : 975
البلد :
تاريخ التسجيل : 23/10/2007

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   السبت 4 أكتوبر - 12:26

خوالي كتب:
مشكورة مقبوله على الطريقة

انا بعد ما اعمله اشتريه اريح

جزاك الله خير
كل عام وانتي واسرتك الكريمة بالف خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مقبولة 2007
مشرفة قسم المطبخ


عدد الرسائل : 975
البلد :
تاريخ التسجيل : 23/10/2007

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   السبت 4 أكتوبر - 13:25

saraj كتب:
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
تسلم الايادي نفس الشي اشتريه جاهز
بارك الله فيكي
نسلمي يا قمر
وكل عام وانت بخير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عائشة سائق
الاداره
avatar

عدد الرسائل : 2767
البلد :
اوسمه :
تاريخ التسجيل : 20/09/2007

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   الإثنين 6 أكتوبر - 15:54

السلام عليك مقبولتي
على اي شكرا على الوصفة وهات حقي يا شريرة
اما ام قسمت فهي كسولة شتتتتتتتتتتتت لا تخبريها
يا سلام على الاجتهاد
سلام يا شريرة

_________________





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مقبولة 2007
مشرفة قسم المطبخ


عدد الرسائل : 975
البلد :
تاريخ التسجيل : 23/10/2007

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   الأربعاء 8 أكتوبر - 9:00

عيوش الشريرة
ولا 21 قطعة واحدة هههههههههههههههههههههههههه
الكعكات يستهلوا تاكليهم بالهنا والشفا
تفضلي 17 19
احلى سلام من اختك مقبولة 0098
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عبد الله
المشرفة العامة
avatar

عدد الرسائل : 1394
البلد :
اوسمه :
تاريخ التسجيل : 11/11/2007

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   الأربعاء 19 نوفمبر - 9:00

سلمت يداك مقبولة
ولو انها متاخرة معلش

ان شاء الله ابقي اجرب وصفتك
اهل الشام بيعملوا الكعك بالسميد
وبمصر بنعمله بالدقيق العادي
وهو تقريبا مثل ما قالت ام قسمت مع اني مش فاكرة المقادير
عندي طريقة بسيطة اخري لعمايل الكعك مريحة شوية من غلبته
ان شاء الله اجيب المقادير وانزلها لكم وبالمناسبة باستعمل له البيكنج بودر العادي مش الخميرة
انزلها ان شاء الله

_________________

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الوسن
مشرفه اقسام الاشغال الفنيه
avatar

عدد الرسائل : 1259
الوظيفه : ملكه في مملكتي
البلد :
اوسمه :
تاريخ التسجيل : 22/04/2008

مُساهمةموضوع: رد: كعك العيد   الإثنين 9 فبراير - 1:52

خوالي كتب:
مشكورة مقبوله على الطريقة

انا بعد ما اعمله اشتريه اريح

جزاك الله خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كعك العيد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عالم الكروشيه :: اطباق عالم الكروشيه :: الحلويات-
انتقل الى: